Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż listew zewnętrznych progowych S4 B8 i S-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Może ktoś mi doradzi czy wystarczy faktycznie przykleić progi boczne na oryginalną taśmę i odrobinę kleju do szyb ? Oryginalnie są tam wsuwki na zaczepy widoczne na zdjęciu, lecz w standardzie naturalnie nie ma żadnych zaczepów i muszę to tak przykleić aby przy 240 km/h listwa nie odfrunęła....

2013_05_06_15_53_36.jpg

S line Steinschlagschutzleisten anbringen / kleben - A4-Freunde.COMmunity - Dein Forum zum Thema Audi A4

monta_listew.jpg

monta_listew_2.jpg

monta_listew_3.jpg

8K0 854 931 A GRU (lewa) 368.90 pln

8K0 854 932 A GRU (prawa) 368.90 pln

Opublikowano

We wszystkich samochodach które miałem w posiadaniu do tej pory takie rzeczy jak listwy progowe, spojlery, daszki itp zawsze montowałem na klej do szyb i powiem Ci, że naprawdę trzyma mega. Ja jestem za taką opcją, moim zdaniem się nie zawiedziesz. Kiedyś próbowałem wyrwać spojler przyklejony na klej do szyb ale się nie udało :wink:

Opublikowano

ja mam na taśmę i klej do szyb :wink: jeżdżę od roku i się trzyma :decayed:

Opublikowano

Ja też dałem na taśmę i parę punktów kleju do szyb trzyma jak ta lala:wink:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Koledzy, to mi wystarczy, kupuje klej i montuje ;)

Opublikowano

wrzuc fotki z montażu :)

Opublikowano
  • Autor

Tak, te z allegro sobie odpuściłem bo są z żywicy i wystarczy że lekko zahaczysz i pęka. w Aso 280 zł sztuka i są bardzo solidne z ABSu, myślę że efekt jest wart zachodu :wink:

Opublikowano
:hi: dzięki za info można by jeszcze uzupełnić info o nr ori listewek oraz skąd wiadomo jak odmierzyć ich umiejscowienie :wink:
Opublikowano
  • Autor

Co do umiejscowienia to nie będzie to takie proste, przydała by się czyjaś pomoc z pewnością aby precyzyjnie je przykleić.

tu mam kilka zdjęć wg których chcę je zamontować:

pr_1.jpg

pr_2.jpg

pr_3.jpg

pr4.jpg

pr_5.jpg

Opublikowano
  • Autor

Było by super, czekam :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Gdzie mam nawet wymiary i odleglosci tylko musze poszukać

Udało się odszukać?? :whistling:

Opublikowano

Przed użyciem kleju do szyb proponuje zagruntować powierzchnie styku, wtedy nie odpadnie i przy 300 km/h :decayed:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

listwy klejone tym sposobem trzymają się bardzo dobrze.

kilka podpowiedzi:

dobrze oczyścić powierzchnię i odtłuścić,

klej do szyb dać po zewnętrznej stronie, a taśmę w środku

wcześniej ustawić idealnie używając szarej taśmy (taśmy morderców :wink: )

można użyć cienkich pasów ładunkowych aby je dobrze przycisnąć (przez otwarte drzwi i pod podwoziem przeciągnąć)

pamiętać o tym aby nie osuszać/podgrzewać - silikon do szyb do reakcji chemicznej potrzebuje wilgoci i łączy się z nią twardniejąc :wink:

więc jak robimy to w upał gdzie nie ma wilgoci w powietrzu zostawić na dłużej, lub delikatnie spryskać czystą wodą (nie polewać!)

wtedy na auto-bamie można lecieć 300km/h... nawet bokiem :grin:

Opublikowano

witam mam problem o tuż dzis wlasnie odebralem samochód po zmianie zderzakow z s-line i zabralem sie na przyklejenie progów dokładnie odtłusciłem i przymierzyłem progi zabardzo nie pasowały w paru miejscach odchodziły posmarowałem klejem do szyb przyłożyłem i docisnołem z pomocnikiem i obkleilem tasma tak zeby sie dociskały zabralem sie za druga strone tam prog jeszcze bardziej odstawał posmarowałem wieksza iloscia kleju i założyłem i docisnołem do samochodu następnie znow przykleilem tasma i docisnołem poszłem sprawdzic druga strone i przód listwy sie troche obluzował znow docisnołem i przykleilem wieksza iloscia tasmy i tak listwy zostały i teraz mam pytanie bo dokładnie opisałem jak montowalem te listwy i po prawej stronie listwa na koncu z przodu i z tylu trochę odstaje czy da rade to jeszcze jakos naprawić i czy mozna jeszcze listwy sciagnac czy juz klej zostanie na karoseri po lewej stonie listwy dalem troche mniej kleju i jak sie poluzowala za ten czas ktory tylko przykleilem prawa liste czy nie bedzie ona za słabo trzymac czy jeszcze ona sie powiarze z klejem i z progiem samochodu przepraszam ze tak nie jasno napisalem ale nie wiem jak inaczej opisac problem bo chcialbym zeby te listwy dobrze trzymaly zeby nie odpadly i jesli jest jakas mozliwosc to zeby sczeliny na koncu dalo sie jakos naprawic moze u blacharza mozna to jakos wzmocnic ?

Opublikowano

Jestem po montażu listew s-linowych i powiem Wam, że nawet dociskać nie trzeba, taśma 3m z góry w środek kleksy z kleju do szyb(w miejscach gdzie oryginalnie sa klipsy) na dole dodatkowo poszła taśma 3 m:wink: trzyma bez dociskania, nawet w miejscach gdzie były naprężenia, czyli przy małych wklęsłościach obok nadkoli:wink:

Opublikowano
Jestem po montażu listew s-linowych i powiem Wam, że nawet dociskać nie trzeba, taśma 3m z góry w środek kleksy z kleju do szyb(w miejscach gdzie oryginalnie sa klipsy) na dole dodatkowo poszła taśma 3 m:wink: trzyma bez dociskania, nawet w miejscach gdzie były naprężenia, czyli przy małych wklęsłościach obok nadkoli:wink:

Daj fote Boguś, jak wyszło.

Nie dawałeś pod same drzwi? :D

iPad Tapatalk HD